Gehoorbescherming op maat bij De Haan Bedrijfskleding & Techniek

De Haan Bedrijfskleding & Techniek is blij mee te delen dat ze haar klanten nu kan voorzien van gehoorbescherming op maat. De medewerkers zijn hiervoor opgeleid en leveren deze service bij bedrijven op locatie of klanten kunnen geholpen worden in de showroom in Genemuiden. Eén van de pijlers van De Haan Bedrijfskleding & Techniek is 'veilig werken', dus deze aanvulling op haar dienstenpallet komt goed van pas.

Otoplastieken

De gehoorbescherming waar het om gaat zijn zogenaamde otoplastieken. Otoplastieken zijn op het oor van de drager gemaakte gehoorbeschermers met een geluidsfilter. 

"Elk oor is anders, maar de kans op gehoorschade door blootstelling aan harde geluiden bij iedereen hetzelfde. Veel van onze klanten worden dagelijks blootgesteld aan harde geluiden in bijvoorbeeld een fabriek, productiehal of op de bouw. We werken aan de bewustwording hiervan want de schade is namelijk onomkeerbaar. We komen graag langs op locatie zodat we de meting van een heel team ineens kunnen doen, dit scheelt een bedrijf veel tijd. 

Zijn de otoplastieken ontworpen, dan leveren we ze persoonlijk af zodat we zeker weten dat ze perfect op het oor aansluiten. En we bieden ook nog eens vijf jaar garantie op de pasvorm en demping" vertelt John van Dijk, accountmanager bij De Haan Bedrijfskleding & Techniek.

Gehoorschade is onomkeerbaar

Voorkomen is beter dan genezen, maar dat gaat voor gehoorschade helaas niet op. Dat valt niet te genezen. Naast beschadiging van het gehoor kan blootstelling aan luid geluid leiden tot onder andere een verhoogde bloeddruk, stress en een verminderde concentratie. 

Daarnaast kan door hoge geluidsniveaus oorsuizen of -fluiten ontstaan. Dit wordt ook wel tinnitus genoemd wat kan leiden tot psychische klachten. Het is een onderwerp dat echt serieus genomen moet worden.

Blootstelling aan een geluidsniveau van meer dan 80 decibel geeft grote kans op gehoorbeschadiging. De langdurige blootstelling aan overmatig geluid kan de trilhaartjes in het slakkenhuis in het oor beschadigen. De beschadigde trilhaartjes sterven af en komen nooit meer terug. 

Sinds het invoeren van de Arbowet in Nederland zijn werknemers verplicht beschermd te worden tegen te hoge geluidsniveaus vanaf 80 decibel. Met het dragen van de juiste gehoorbescherming op maat voorkomt u gehoorbeschadiging.

De Haan Bedrijfskleding & Techiek

De Haan Bedrijfskleding & Techniek is dé partner op het gebied van bedrijfskledingmanagement. Ze garanderen een kostenverlaging voor elk bedrijf dat klant bij hen wordt. Dat doen ze onder andere door het gehele voorraadbeheer en de administratie uit handen te nemen. 

De Haan Bedrijfskleding & Techniek levert hoogwaardige bedrijfskleding zoals overalls, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) waaronder nu de gehoorbescherming op maat. Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact op.

Contact met ons?

Stel een vraag

Herman de Haan
Herman de Haan
Directeur
Onze website maakt gebruik van cookies om uw browse-ervaringen op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Gaat u voor een optimaal werkende website? Kies dan voor Accepteren. Bekijk voor meer informatie onze privacy verklaring.