Herman de Haan group

Ons verhaal

’s Ochtends voor dag en dauw uit bed. Hup, de bus in en op weg naar de boeren in de weidse omgeving om spullen te verkopen voor de boerderij. Zo begon de toen 19-jarige Herman de Haan in 1997 met zijn eerste onderneming. Nu, anno 2022, staat hij aan het hoofd van een veelomvattende groep bedrijven waaronder twee palletbedrijven, een technische groothandel in bedrijfskleding en techniek en waar het allemaal mee begon: de farmservice.

Lees hieronder ons verhaal en maak kennis met ons team.

Herman de Haan Group

Hoe het begon

Herman komt uit een agrarische familie. De liefde voor het boerenleven zit in zijn genen en de gedreven handelsgeest heeft Herman van zijn vader. Tot aan zijn overlijden handelde Hermans vader in agrarische producten. Toen Herman oud genoeg was, trad hij in zijn voetsporen. Met het oude adressenboekje van zijn vader op zak, bezocht hij alle adressen die daarin stonden.

Drie jaar later mocht Herman al ruim 300 boerenbedrijven tot zijn klantenkring rekenen. Inmiddels krijgen ruim 1.600 agrariërs wekelijks bezoek van De Haan Farmservice, maar het was niet altijd vanzelfsprekend dat het goed ging.

Horizon verbreden

Een nieuw bedrijf erbij

In 2001 brak de MKZ-crisis uit. Agrarisch Nederland stond even stil. Dat had invloed op de Farmservice. Voor Herman gaf dit aanleiding om zijn horizon te verbreden en zo ontstond De Haan Bedrijfskleding & Techniek. In het begin een showroom met onderhouds- en reparatiecentrum in bedrijfs- en vrijetijdskleding.

Na een aantal jaren van groei, verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Puttenstraat in Genemuiden. Daar werd steeds verder gespecialiseerd: betere merken bedrijfskleding, een ruimer aanbod, producten voor veilig werken en het bedrukken van de bedrijfskleding.

Ondernemen is kansen zien

En kansen pakken

Een stabiel bedrijf was gegrondvest. En ondernemend als hij is, begon Herman weer warm te lopen voor iets nieuws. Hij was veel en vaak onderweg en zag bij veel bedrijven oude pallets langs de weg liggen. Dat kon en moest anders.

Herman zag een kans en in 2008 werd De Haan Palletindustrie aan de groep toegevoegd. Een goeie zet, want een paar jaar later werd de opslagruimte voor pallets uitgebreid van 3500 naar 9000 vierkante meter. Een heldere potentie.

De technische groothandel

En een overname

In 2011 voegde Herman ook de technische groothandel toe aan de groep van bedrijven. Deze groothandel voorziet tal van bedrijven en particulieren in Genemuiden en omstreken van vele technische producten.

Herman zit niet stil. In 2021 breidt hij de bedrijvengroep uit. Hij doet een overname: Pallethandel de Boer in Zaandam wordt onderdeel van Herman de Haan Group.

“Wat vandaag goed is, moet morgen beter. Dat is ons doel. Niet stilstaan, maar samen met u als partner op zoek naar een betere oplossing. We proberen altijd uw verwachtingen te overtreffen. Een kostprijs bepalen is belangrijk, maar wij verhogen uw rendement.”

Herman de Haan
Directeur
Herman De Haan Group

Team

Herman de Haan
Directeur
Dirk van den Berg
Commercieel manager
Janwillem van Wendel
Bedrijfsleider De Haan Farmservice
Ria Hassink
Ria Hassink
Controller
Adrienne Winter
Adrienne Winter
Administratief medewerkster
Jacob Spiker
Directeur De Haan Bedrijfskleding & Techniek
Onze website maakt gebruik van cookies om uw browse-ervaringen op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Gaat u voor een optimaal werkende website? Kies dan voor Accepteren. Bekijk voor meer informatie onze privacy verklaring.