Uitbreiding activiteiten en marktaandeel door overname Pallethandel De Boer

Herman de Haan Group breidt haar handelsactiviteiten uit met een overname van Pallethandel de Boer in Zaandam. Door deze strategische zet kan Herman de Haan Group haar marktaandeel in deze regio flink vergroten. Daarnaast heeft Pallethandel de Boer activiteiten in huis die een mooie aanvulling zijn op het huidige aanbod van De Haan Palletindustrie.

Totaalconcept

In Zaandam worden veel exportverpakkingen gemaakt waarmee een breed publiek wordt bediend. Door deze kennis en expertise in huis te halen, zet Herman de Haan Group in op een totaal concept voor de industriële verpakkingen.

"De Haan Palletindustrie en Pallethandel de Boer blijven twee afzonderlijke bedrijven, maar we bundelen de krachten. Dit is nodig om te bijven doorgroeien. De samenvoeging maakt het mogelijk om klanten beter te bedienen, een betere en snellere groei te realiseren en er ontstaat een stukje risicoverspreiding", vertelt Herman de Haan, eigenaar van Herman de Haan Group.

Pallethandel en reparatie

De bedrijven (ver)kopen samen drie miljoen pallets waarvan twee miljoen gebruikte en één miljoen nieuwe pallets. Een groot deel hiervan betreft gebruikte pallets, met daarnaast een aanzienlijk deel seriematige en op maat gemaakte nieuwe pallets.

Retourpallets worden via de automatische sorteerlijn teruggeleverd aan de klanten. Kapotte pallets worden door de reparatieafdeling van een tweede leven voorzien. Ze vinden duurzaam werken erg belangrijk en op deze manier gaat er vrijwel niets verloren. Daarom onderhouden en repareren ze ook palletpools van klanten.

Duurzaamheid

De Haan Palletindustrie investeert in een groter machinepark met productielijnen en robots om meer pallets te produceren. De hiervoor benodigde energie wordt opgewekt door honderden zonnepanelen. Dat voor pallets hout nodig is, is een vast gegeven. Uitgangspunt hierbij is dat voor iedere gekapte boom twee nieuwe bomen gepland worden. Ook zijn ze gecertificeerd voor het PEFC keurmerk waarmee gegarandeerd wordt dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft.

Afvalpallets en -hout worden gerecycled en teruggeleverd aan de houtindustrie. Zo nemen ze deel aan de circulaire economie, waarbij ook de vrachtwagens voldoen aan de hoogste milieu-eisen.

Gezamenlijke doelen

Het doel van De Haan Palletindustrie en Pallethandel de Boer is een sterke landelijke speler worden en een partner blijven die haar klanten ontzorgt. De huidige afzet van drie miljoen pallets per jaar moet de komende jaren worden verhoogd naar een afzet van vijf miljoen pallets. Om dit te realiseren is een van de uitdagingen het vinden van goede medewerkers voor functies als productiemedewerkers, heftruck chauffeurs en operators.

Beide partijen zijn verheugd met de overname. Het is een mooie kans voor De Haan Palletindustrie en Pallethandel de Boer om verder te bouwen aan de uitbreiding en ontwikkelingen van de logistieke dienstverlening.

Contact met ons?

Stel een vraag

Herman de Haan
Herman de Haan
Directeur
Onze website maakt gebruik van cookies om uw browse-ervaringen op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Gaat u voor een optimaal werkende website? Kies dan voor Accepteren. Bekijk voor meer informatie onze privacy verklaring.